marți, 11 martie 2014

Alimente sanatoase & beneficiile lor

Azi nu voi posta o reteta asa cum fac de obicei. M-am gandit la ceva util, interesant si benefic pana la urma pentru organismul nostru. Stiu ca tentatia e mare din punct de vedere culinar, sunt atatea chestii interesante si tasty si not-so-healthy disponibile pe piata (KFC-ul e "pacatul" meu culinar), incat e tot mai greu sa rezisti impulsului de a ceda in fata unei felii de pizza si sa cauti sau sa gasesti retete / alimente sanatoase.

Zilele trecute am citit un articol interesant pe acest subiect si m-am gandit ca poate informatiile de mai jos vor fi folositoare. Personal, am introdus recent in alimentatie avocado (1 pe sapt) si spanacul; intentionez sa procedez la fel cu broccoli.

Enjoy healthy food!

*sursa articol: healtheo360

Avocado
Fructul de avocado contine extrem de multe vitaminE (A, B, C, E, K), fibre, potasiu si acid folic; toate acestea ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase, controleaza presiunea sangelui si previn malformatiile din nastere. Reprezinta, de asemenea,  o sursa importanta de grasimi “bune” care reduc riscul producerii bolilor de inima si ajuta la pierderea in greutate.
 
 
Afinele
Afinele sunt pline de antioxidanti care ajuta la prevenirea imbatranirii si reduc riscul aparitiei unor anumite tipuri de cancer. Sunt folosite pentru prevenirea cataractei si a glaucomului, precum si pentru tratarea ulcerelor, a infectiilor tractului urinar, a sclerozei multiple si a sindromului de oboseala cronica. Mai pot fi consumate pe post de laxativ.
 
 
Broccoli
Broccoli contine foarte multi antioxidanti, vitamina A si C, acid folic, calciu si fibre. Are proprietati de scadere a colesterolului si ajuta la intarirea oaselor (in mod special pe cei care nu consuma produse lactate in mod obisnuit).
 
 
Ceaiul verde
Consumul regulat al acestui tip de ceai are nenumarate beneficii: creste metabolismul, ajuta la scaderea colesterolului, previne diabetul si atacurile cerebrale. Contine antioxidanti, are proprietati anti – inflamatoare si reduce riscul aparitiei cancerului de piele.
 
 
Spanacul
Spanacul contine vitaminele A,C, E, K si antioxidanti. Ajuta la combaterea osteoporozei, reduce riscul aparitiei bolilor de inima, micsoreaza presiunea sangelui, previne cataracta, precum si artrita. 
 
 
 
Alimente recomandate pentru:
1. creier – nuci, avocado
2. ochi – afine, somon
3. piele – afine, ceai verde
4. inima – spanac, ceai verde, somon, avocado
5. ficat (pentru colesterol) – broccoli, nuci
6. intestine (pentru digestie) – afine, broccoli, iaurt
7. abdomen (pentru pierderea in greutate) – afine
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu