Azi nu voi posta o reteta asa cum fac de obicei. M-am gandit la ceva util, interesant si benefic pana la urma pentru organismul nostru. Stiu ca tentatia e mare din punct de vedere culinar, sunt atatea chestii interesante si tasty si not-so-healthy disponibile pe piata (KFC-ul e "pacatul" meu culinar), incat e tot mai greu sa rezisti impulsului de a ceda in fata unei felii de pizza si sa cauti sau sa gasesti retete / alimente sanatoase.
Zilele trecute am citit un articol interesant pe acest subiect si m-am gandit ca poate informatiile de mai jos vor fi folositoare. Personal, am introdus recent in alimentatie avocado (1 pe sapt) si spanacul; intentionez sa procedez la fel cu broccoli.
Enjoy healthy food!
*sursa articol: healtheo360
Avocado
Fructul de avocado contine extrem
de multe vitaminE (A, B, C, E, K), fibre, potasiu si acid folic; toate acestea ajuta
la mentinerea unei inimi sanatoase, controleaza presiunea sangelui si previn
malformatiile din nastere. Reprezinta, de asemenea, o sursa importanta de grasimi “bune” care
reduc riscul producerii bolilor de inima si ajuta la pierderea in greutate.
Afinele
Afinele sunt pline de
antioxidanti care ajuta la prevenirea imbatranirii si reduc riscul aparitiei
unor anumite tipuri de cancer. Sunt folosite pentru prevenirea cataractei si a
glaucomului, precum si pentru tratarea ulcerelor, a infectiilor tractului
urinar, a sclerozei multiple si a sindromului de oboseala cronica. Mai pot fi consumate
pe post de laxativ.
Broccoli
Broccoli contine foarte multi
antioxidanti, vitamina A si C, acid folic, calciu si fibre. Are proprietati de
scadere a colesterolului si ajuta la intarirea oaselor (in mod special pe cei
care nu consuma produse lactate in mod obisnuit).
Ceaiul verde
Consumul regulat al acestui tip
de ceai are nenumarate beneficii: creste metabolismul, ajuta la scaderea
colesterolului, previne diabetul si atacurile cerebrale. Contine antioxidanti,
are proprietati anti – inflamatoare si reduce riscul aparitiei cancerului de
piele.
Spanacul
Spanacul contine vitaminele
A,C, E, K si antioxidanti. Ajuta la combaterea osteoporozei, reduce riscul
aparitiei bolilor de inima, micsoreaza presiunea sangelui, previne cataracta,
precum si artrita.
Alimente recomandate pentru:
1. creier
– nuci, avocado
2. ochi
– afine, somon
3. piele
– afine, ceai verde
4. inima
– spanac, ceai verde, somon, avocado
5. ficat
(pentru colesterol) – broccoli, nuci
6. intestine
(pentru digestie) – afine, broccoli, iaurt
7. abdomen
(pentru pierderea in greutate) – afine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu