sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Pui cu sos de portocale

Ce face omu'cand se plictiseste de retetele normale? Cauta ceva diferit :)
Cam asa am dat eu peste puiul cu sos de portocale, in timp ce ma uitam pe Pinterest dupa idei culinare mai altfel. Am zis sa incerc, ce putea sa iasa rau?

Gustul chiar a fost diferit si interesant in acelasi timp. Daca ai chef de experimente, give it a try!

Ai nevoie de:
- o caserola piept de pui
- 3 catei de usturoi
- 1/2 cup suc de portocale
- 1/2 cup miere
- 1/3 cup sos de soia
- 1/4 cup otet balsamic
- 3 tbsp amidon de porumb
- 2 lingurite mix de piper
- coaja rasa de la o portocala



Nota: pt a putea face retetele gasite pe Pinterest, am folosit unitatile de masura indicate de ei in cups, teaspoons si tablespoons. Ustensilele le-am primit de ziua mea de la fete (stiu ele despre ce vorbesc :); thanks again girls!) si m-au ajutat enorm pana acum.

Cum se face:

- am inceput cu sosul, mai exact am amestecat intr-un castron urmatoarele: usturoiul feliat, sucul de portocale, mierea, sosul de soia, otetul, amidonul, piperul si coaja de portocala


- am taiat puiul in bucatele mici, l-am condimentat si l-am gatit in tigaie (fara ulei)



- am adaugat sosul pregatit mai devreme; dupa mai putin de 1 minut, acesta se ingroasa; trebuie amestecat in tigaie continuu in acest moment pentru inca aprox 2-4 minute




POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu